Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

neděle 31. března 2013

KRÁSA SKRYTÉHO

Nejoblíbenější Jeffovou klávesou dne byla ta vpravo nahoře nesoucí název "Delete". Během opakovaného, beznadějného mazání a přepisovaní již napsaného, se Jeffovi vybavil citát Ernsta Hemingwaye "Na psaní nic není. Prostě se posadíte k psacímu stroji a krvácíte".

Nemohl na ní totiž přestat myslet, přestože si to sám sobě již několikrát zakázal. Chtěl napsat další povídku týdne, ale Suzanne se objevovala v každé jeho myšlence. Paradox. Znají se již bezmála čtyři roky. Na jednom večírku je seznámili společní přátelé a od té doby se vídají několikrát do roka a nikdy jej takové myšlenky ani ve skrytu duše nenapadly. 

Před měsícem však nastal zlom. Nelze přesně říci, kdy a jak se to stalo. Suzanne byla najednou pro Jeffa krásnější, milá a její hnědé vlasy provoněly veškerý prostor. Jeff se opakovaným prohlížením fotek ujišťoval, zda jsou její oči opravdu tak nádherné, jako ve skutečnosti. 

"Proč ksakru lidi neupravují fotky bez efektu těch červených očí!" nadává si pro sebe.

"Tohle se fakt musí  stát jenom mně," přemýšlí Jeff, ,,nemůže někdy něco jít bez problémů?"

Tím hlavním "problémem" myslel Jeff jednu nepatrnou drobnost na Suzannině kráse, má totiž přítele. Panují sice řady frází ve smyslu "Každá holka někoho má, dokud není s Tebou", ovšem Jeff dodržoval pravidla hry, především to základní primární, tedy "Nikomu nelez do zelí".

"Blbý, pitomý, odpovědný pravidla!" křičí do prázdné pracovny. 

Jeff by se určitě nerozčiloval jen tak bezdůvodně. Od minulého setkání se Suzanne má pocit, že úsměv a sympatie jsou z její strany taky opětovány. Časem už člověk prostě někdy pozná i skryté náznaky. 

"No nic, musím dopsat tu pitomou povídku!" nutí se Jeff do práce a chce zapomenout. 

V tom ho přepadl bleskurychlý nápad. Napíše novou povídku, kde by mohl šikovně ukrýt  náznak svých citů k Suzanne. 

"Třeba jí to trkne a ozve se!" idealizuje si situaci. 

"A co když ty city nebude opětovat a vše se tím pokazí," přemýšlí Jeff, ,,tak jí odpovím, že to bylo jen pro účely povídky, ha!"



Tak co Suzanne, našla ses tady?  Tvůj Jeff.

Žádné komentáře:

Okomentovat