Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

středa 13. března 2013

BUDE TO STAČIT?


Max nervózně pobíhal po bytě a hlasitě nadával sám sobě, proč si nenastavil večer budík o půl hodiny dříve. Stihnul by tak ranní autobus a nemusel by jet do práce v předraženém a zakouřeném taxíku. Zvukům motoru úspěšně konkuroval Maxův hladem znějící žaludek společně s myšlenkami na jeho šéfovou, která je opravdu "pünktlich" na včasný příchod svých zaměstnanců. 
„Tady máte „stopade“, bude to stačit?“ ptá se Max uspěchaně taxikáře.
„Tak to mu bude stačit mzda i bez navýšení!“ říká si zpoza okna Maxova šéfka hledíc na jeho pozdní příjezd taxíkem do práce.

O DEN DŘÍVE ...

Max s úsměvem na tváři vychází společně s kolegy z práce. Dnes se koná oslava narozenin jejich šéfky, takže jsou všichni zváni na pečená žebra a bowling. Max není ani tak nadšený ze samotné oslavy, ale z důvodu, že tam bude i Marie. Krásná firemní recepční, s kterou flirtuje již bezmála 2 měsíce. 
„Dnes to na ní zkusím.“ ujišťuje se sebevědomě Max.

Po cestě na oslavu minou Tesco a Max v duchu uvažuje, zdali si má koupit něco na snídani.
„Chleba, mám přece doma ještě kousek chleba, to bude stačit.“

Večírek probíhá dle Maxových představ. Většina účastníků se dobře baví, šéfka Maxovi mimoděk přislíbila zvýšení platu, načež Max radostně zve Marii na další skleničku Tequilly.
„A citrón bez peciček!“ zvolá Max rozverně na barmana, což Marii rozesměje.

Max a Marie současně vychází z toalet. Čirou náhodou.
„Zkraťme to, půjdeš ke mně?“ ptá se na rovinu Marie. „Koukáme po sobě dlouho, ne?“ dodává Max. Po chvilce opilých pohledů se začnou líbat a vzájemně dotýkat. V tom Marie zničehonic ustoupí a překvapenému Maxovi oznámí, že už musí domů. 
„Nezlob se!“ vykoktá Marie a odjíždí.

Max odchází zklamaně domů a přemítá si v hlavě, zdali něco s Marií neuspěchal: „Vždyť jsme se jen políbili a měla ruku v mých kalhotách.“ Nechápavě zakroutí hlavou. Nastaví si budík do práce o něco později, protože to bude určitě stačit a těší se alespoň na dobrou snídani.

Taky jste si někdy odpověděli „To bude stačit?“ Stačilo to? 
A stačily Maxovi peníze na taxík?
 A co Marie? 

Žádné komentáře:

Okomentovat