Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

čtvrtek 14. března 2013

FRAJEŘI



„Už jsou tady!“ vykřikne mladá dívka a prudce šťouchne loktem do své kamarádky. Zraky všech dívek se současně upnou k hlavnímu vchodu. Už jsou tady. Místní frajeři. S pravidelnou přesností každý páteční večer přichází známé trio na diskotéku. Slovo club frajeři nepoužívají, připomíná jim to nagelované šampóny z měst, hlavně z Práglu a tak. 


Bar. Pěna ze tří piv pomalu stéká po orosených sklenicích. Frajeři se otočí pohledem směrem k parketu. Dým se stydlivě krčí v koutě. Dámy mezitím rozjíždí své skvěle promyšlené a několikráte vyzkoušené kreativní divadlo. Blondýna v leopardích šatech směřuje zrak na jednoho z frajerů, s ukazováčkem ledabyle opřeným na okraji svých rtů. Bruneta ve zvonových riflích s podpatky nebezpečně vysoko si zlehka schovává vlasy za uši tak, aby šla vidět její štíhlá šíje. Rusovlasá děva vehementně kroutí slovanským zadkem za pomoci rytmů Michala Davida, zatímco vedle stojící dívku napadnou účinné, leč nepříliš vysoké a pravidelné výskoky v upnutém tričku s výstřihem. 


Frajeři bez náznaku větších emocí stojí nadále u baru. Pivo střídá rum. Lehce poklepávají nohou do rytmu. Bílé běžecké tenisky Adidas skvěle doplňují jejich světle modré rifle, černé kožené pásky a bílá trika. Zlaté řetízky na jejich krcích doslova osvítí celý prostor diskotéky. Cítí se dobře. Každý to tady ví. Vzduchem se line vůně fotbalu. 


Doposud silné frajerské trio se náhle rozdělí. Vlasy úhledně sčesají hřebeny vytaženými ze zadních kapes, kopnou rum a s ledovým klidem se každý z frajerů blíží ke své samičce. Naučeným frajerským gestem dívkám pokynou hlavou směrem k východu. Dívky jsou šťastné. Odchází zavěšené každá do svého frajera. U východu se nezapomenou rozloučit vysměvavými pohledy adresované jejich rivalkám.


Ostatní dívky žárlí, hystericky křičí a běží si k baru pro dvě decky bílého a vodku. Páteční večer pro ně skončil.


„Třeba příště.“ utěšují se vzájemně. 

Žádné komentáře:

Okomentovat