Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

pondělí 18. března 2013

RÁJ NA ZEMI?



Ukázka z II. kapitoly připravované hořkoúsměvné novely. Hlavní postava Lucky, advokát. Příběh Luckyho od doby, kdy má 25 let až do jeho padesátin. Panta rei.
1)

Lucky odmalička snil, jak bude jako advokát „tahat“ lidi z jejich průšvihů či bojovat proti bezpráví. To se mu splnilo, ale čím byl starší, tím více si přál pracovat třeba jako barman, oblečený v tílku a žabkách na nějakém z karibských ostrovů. Jedno v jakém. Kruté osudy lidí či mizerové, co díky jeho brilantní obhajobě unikli trestu, mu občas přerůstali přes hlavu. Proto si jednou, dvakrát za rok bere delší dovolenou. Letos má v plánu Dominikánskou republiku. 
Kýčovité pláže, neuvěřitelně modré moře, palmy a hotelové komplexy byly přesně to, co potřeboval. Říkáte si chudák bohatý právník, na takové kecy však Lucky nikdy nedal a vždy si vzpomněl na slova Václava Havla o „závistivém čecháčkovství“ a „blbé náladě“. Paradoxně také odlítal z letiště Václava Havla do země surfařů, zazobaných turistů, kteří nikdy nepřekročí hranice hotelových komplexů ze strachu, aby neviděli chudobou strádající zbytek země.

I když Lucky neměl o ženy nouze, vždy cestoval sám. Někomu to může přijít jako nepředstavitelná situace, kdy po dvou dnech dovolené už nevíte, co máte nudou dělat, nebo jak se s někým seznámit. To ovšem Luckymu nedělalo problém. Přátelé si našel vždy a všude. A ženy? Ty prý řeší až na místě.

2)

Po příletu na letiště do hlavního města Santo Domingo si Lucky zapálil cigaretu a jako vždy poděkoval bohům, Velkému třesku, Ústavě a své pravé ponožce. Lucky je ateista a tak tedy přesně neví, komu poděkovat za bezpečný let, tudíž děkuje na více frontách. Venkovní teplota je dle elektronické tabule příjemných 34 stupňů a Lucky je nadšený. Za chvíli bude ležet na plážovém lehátku, mazat se olejem a k tomu si koupí noviny alespoň z pěti států, z kterých v dobré víře vyčte, že nejsme jediný stát na světě v prdeli. I když jsou veškeré zprávy lehce k naleznutí na internetu, s vůní novin to nelze srovnat. Jsou vůně, které Vám prostě voní po celý život.

Domorodý taxikář, který ho veze k hotelu, umí slušně anglicky a rozpráví s Luckym o místní kuchyni, převažující chudobě, turistech, drogách a krásných ženách. Tolik protikladů Lucky již dlouho neslyšel.

Když Lucky zmíní, že je from Czech Republic, taxikář vykřikne: „Vaclv Hejvel!“

„Yes!“ Lucky s potěšením přikývne a říká si, že ten Havel je opravdu všude.

„A znáte Jaroslava Jágra (Džeroslav Džeger)?“ ptá se s nadšením Lucky taxikáře.

„Yes, Yes, Rolling Stones.“ odpoví trochu zmateně taxikář.

Lucky mu pobaveně souhlasně odpoví: „Ano, to je on.“

Není se čemu divit, tady v Dominikánské republice asi hokejky nepálí. Od té doby si Lucky po celý den pobrukuje známý „Džegrův“ song Satisfaction a do toho přemýšlí nad Jágrovým starým účesem, zakrývající mu podstatnou část zátylku.

3)

Rychlé presso v hotelové restauraci připomenu Luckymu jeho oblíbenou kavárnu v Česku.

„Sakra, jsem v ráji 3 hodiny a už chci domů.“

„Seru na to, užiju si to tady pořádně.“
V pokoji č. 261 si rychle vybalí kufr, dá si sprchu a oholí si podpaží a koule.

„Nejsem prase, no ne?“ mluví si pro sebe.

Z vedlejšího pokoje se ozývají upocené milenecké zvuky: „Šukej mě, dělej, šukej mě!“

„Zřejmě nějací tlusťoši na svatební cestě.“ pomyslí si Lucky.

To mu připomene, že je čas jít na pláž a podívat se po místních vyhlášených kráskách.

Po hodině opalování, převalování a čtení novin, které se v té posrané sluneční záři nedají číst, Lucky usoudil, že půjde navštívit místní plážový bar. Objednal si Tequillu sunrise. Vzpomněl si, že mu bylo doporučeno, aby nepil místní vodu, tudíž dle § 1, led není správná volba, pokud se nechcete posrat a 80 tisíc za dovolenou vyhodit oknem. Po třech dalších tequillách bez džusu Lucky odchází lehce přiopile zpět do hotelu. Po cestě si všimne svých lehce opálených rukou. Když vstupuje do svého pokoje, vidí na zemi klečet mladou ženu.

„Co tady děláte?“ ptá se překvapeně.

Po pár anglických frázích zjistil, že se jedná o uklizečku, která nestihla dokončit úklid jeho pokoje.

„Chcete pomoct?“ pokusil se Lucky o žert.

Mladá a přitažlivá uklizečka se nesměle usmála a podala Luckymu čisté ručníky. Po 10 minutách si role vystřídali a nyní uklízečka pomáhala Luckymu k jeho silnější erekci.

„Tak to tady zase nebude taková nuda.“ říká si Lucky po vyvrcholení na uklizeččino břicho.

„Po uklízení je člověk tak unavenej.“ říká si Lucky s úsměvem na tváři a zapálí si cigaretu.

Uklizečka již dávno odjela se svým pracovním vozíkem, zatímco Lucky leží na posteli, dočítá Arnošta Lustiga a konstatuje, jak je na tom světě krásně. Vzpomíná na sex s krásnou uklizečkou a v mysli si opakovaně přehrává vybrané pasáže.

„To až budu říkat chlapům u piva a fotbalu!“ vlastní myšlenka Luckyho rozesměje, protože Lucky bytostně nesnáší fotbal, a vše co se děje na kilometry kolem fotbalového šílenství.


Zná jen Petra Čecha, Tondu Panenku a třetí fotbalovou třetinu by opravdu zakázal.

Žádné komentáře:

Okomentovat