Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

středa 20. března 2013

NÁVŠTĚVA Z VESMÍRU

Na Marsu je život! A to pravděpodobně nejen v podobě prvotních mikroskopických objevů vozítka Curiosity. Dne 21. 2. 2018 požádali Marťani o bezpečný vstup na naši modrou planetu pomocí několika vzkazů. Tajné služby a armády po celém světě se mohly doslova zbláznit. Rusové a Čína vyžadovali pravomoc jednat přednostně, Marťani prý přicházejí z "Rudé planety", tudíž k nim mají přece nejblíže. 

Všichni očekávali známé filmové heslo "Přicházíme v míru", ale marně. Internetový svět karikaturoval americkou komedii "Mars útočí", jenž dodatečně vynesl filmovým tvůrcům extrémní výdělek.

V rámci celosvětové spravedlnosti došlo k výběru státu, který vzácnou návštěvu prvně přivítá, samotnými Marťany. Ve vzkazu jednoduše stálo: "22. 2. 2018 přistaneme v Praze. Marťani." 

K překvapení všech ostatních států byla vybrána Česká republika. Obzvláště evropské mocnosti nevděčně připomínaly fiasko, kdy Česko v roce 2009 předsedalo v Radě EU. Češi okamžitě odvrátili atak připomenutím období "Mnichova" - s heslem "O nás, bez nás, proti nám." Od tohoto momentu začala Česká republika oficiálně s přípravami na uvítání Marťanů.

Na společné schůzi vlády, Parlamentu ČR, prezidenta a špičkových vědců se do brzkých ranních hodin přemýšlelo, jak uctivě přivítat meziplanetární návštěvu. "Kolik jich bude? Jak vypadají? Co se bude podávat na slavnostní večeři?" padaly klasické otázky poradců. 

Otázku nejvhodnějšího daru nechali papaláši na rozhodnutí občanů prostřednictvím všelidového hlasování "Česko hledá dárek" na internetu. Co jiného národ vtipálků a Švejků  mohl vybrat s nejvíce hlasy, nežli vitamíny "Marťánky" s dárkem. 

"Tohle jim přece nemůžeme dát," kroutí hlavou premiér, ,,darujeme jim český křišťál, bižuterii a nějakou škodovku."

"To zase bude průser!" dodává prezident.

V mrazivé poledne 22. 2. 2018 přistáli Marťani na letišti V. Havla a V. Klause. V čele uvítacího výboru byla kompletně celá vláda s prezidentem. Z celebrit Karel Gott, Žito 50 a Lucie Bílá. K poslechu hrála Smetanova Vltava.

Marťanské plavidlo nešlo rozeznat od běžného soukromého tryskáče. Ihned po přistání byly k "plavidlu" přistaveny schody. Nedočkavý dav a média ze všech států s nadšením sledovali, jak budou Marťani vypadat.

Dveře se pomalu otevírají. Na chvíli lze zahlédnout červenou ruku. Teď zase červenou nohu. Z letadla vychází podivným krokem postavy podobné lidem. Jsou opravdu červení. A na hrudi mají český státní znak?

"Ty kráso, kucííí, voni nám ten přiopilej fórek fakt uvěřili, Růžo koukej!" zařval Dominik. 

"Tak určitěěě!" potvrzuje Dominiku Haškovi Jágr 68.

I tímto fórkem hokejistů lze oslavit dvacetileté vítězství na olympiádě v Naganu.

Žádné komentáře:

Okomentovat