Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

úterý 21. května 2013

PRAPODIVNÁ TROJČATA


Toho slunečného zářijového dne se pražská porodnice U Apolináře mohla pochlubit světovým unikátem. Gynekolog Cezemský stál v němém úžasu. Za šestadvacet let praxe porodníka nic podobného jaktěživ nezažil. Novopečené matce Marii Dvořákové se narodila trojčata, což by samo o sobě nebylo nezvyklé, pokud by každé z trojčat nebylo jiné barvy pleti.

Ano, malý Karlík byl klasický malý europoid - běloch, Matěj černoch a Béďa vypadal jako typický obyvatel východních zemí. Jejich maminka si z toho žádnou vědu nedělala, hlavně, že jsou děti zdravé. Rána to byla ovšem pro jejich tatínka Oldřicha, který byl vysoce postaveným politikem. Ihned po oznámení té "radostné" zprávy omdlel. Představa, jak jej bulvár sežere zaživa a otázka, která visela ve vzduchu, kdo je vlastně otcem jeho tří dětí, mu působila mdloby po celý den. 

Lékaři ihned vyloučili možnost, že by děti měly 3 různé tatínky. 

"Staly se případy, kdy žena porodila dvě děti současně dvěma různým otcům, odborně se tato skutečnost nazývá *heteropaternální superfekundace*, kdy dojde k oplodnění dvou vajíček v témže menstruačním cyklu dvěma spermiemi z různých souloží," vysvětloval gynekolog Cezemský pobledlému otci Oldřichovi, ,,takový případ se stal naposledy v roce 2009 v Dallasu."

Vzhledem k tomu, že matka měla předky pouze bělochy, vyloučila se i tato nepravděpodobná alternativa.

Zpráva o nezvyklých trojčatech obletěla svět. Do Prahy se sjížděly tisíce novinářů ze zahraničí i z domova. Takový nápor médií nemohli Dvořákovi zvládnout. Otec ukončil kariéru poslance a společně s celou rodinou se přestěhovali na jeden z karibských ostrovů.

Po třech měsících si na nové prostředí zvykli. Krásná příroda, moře a jejich tři děti je činily šťastnými. Občas se jim však po domově stýskalo, navíc, když jsou svátky. 

Marie prostřela stůl, dosmažila rybu a ozdobila palmu před domem, zatímco Oldřich balil dárky. Náhle uslyšela velkou ránu z obývacího pokoje. Přiběhla dovnitř a zjistila, že Oldřich omdlel. Za zvuku prvních tónů vánoční koledy "My tři králové jdeme k Vám" si uvědomil, kdo je pravým otcem jejich dětí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat