Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

středa 24. dubna 2013

ZÁZRAK VE 3.C

1/
 
Uznávaný vědec, profesor Šilhavý, spolupracující s Ministerstvem školství, se celoživotně věnuje výzkumu, jakým způsobem efektivně motivovat žáky k lepším studijním výsledkům. 

K přelomovému objevu dospěl před rokem ve fitness centru. Lékaři mu tenkrát doporučili pravidelná cvičení z důvodu jeho sedavého zaměstnání. Všimnul si opakujícího se úkazu. Kdykoliv do upocené tělocvičny vstoupí krásná žena, všichni muži provádí cviky na maximum, přidávají si větší a větší váhy a ukazují na obdiv svou sílu, dokonce i rozklepané muší váhy si sem tam to půlkilo přidají. 

Na základě těchto poznatků profesor Šilhavý vypracoval projekt, který musí splňovat alespoň jednu fyzicky i rozumově dechberoucí spolužačku ve třídě. Pod vedením profesora bylo vybráno prvních deset dívek, které od nového školního roku nastoupí jako nové spolužačky do třetích ročníků českých a moravských gymnázií.

2/ 

V den, kdy učitel chemie Přádovský poprvé představoval třídě 3.C jejich novou spolužačku Lauru, bylo hrobové ticho. Miloš šťouchl loktem do spolužáka Davida se slovy: "Čum, tak ta je moje!" 

David, vtipálek třídy se postavil a upozornil učitele Přádovského, že Miloš má nemravné poznámky na novou spolužačku, tudíž by byl rád přesazen, kupříkladu k Lauře. Profesor Přádovský, sám značně novou studentkou ohromen, pobídl Lauru, aby si prozatím sedla k tiché rybce Janě, načež si oba dva vtipálky vyzkoušel z halogenderivátů.

O přestávce se sešly do té doby samozvané "Top 3 krásky" třídy na záchodcích. 

"Tak co říkáte na tu novou?" ptá se Jarmila opatrně svých spolužaček.

"Vypadá na pěknou krávu," hodnotí Lauru Monika, ,,a co to má proboha za krátkou sukni, tu bych si do školy kvůli těm našim blbečkům nevzala."

"Maximálně jen kvůli tomu motorkáři Maxovi ze čtvrťáku." dodává Monika s naivním úsměvem.

"Přesně, hlavně Miloš s Davidem po ní děsně jedou," informuje Zuzana své sestry, ,,holky, pojďme se s ní seznámit, ať ví, s kým má tu čest."

Laura mezitím sedí ladně "noha přes nohu" ve své ultrakrátké sukni ve třídě, jí banán a přepisuje si rozvrh. Občas si prohrábne vlasy a ukáže tak svou krásnou štíhlou šíji. Většina kluků včetně Miloše i Davida ji stydlivě pozorují. 

"Ty vole, to jsou kozy," rozplývá se nad Laurou Miloš, ,,to je jiné kafe, než ty naše trubky ze třídy!"

Učitel Přádovský je zcela unesen novou studentkou. Ihned po příchodu do kabinetu píše smsku svým dvěma kolegům tělocvikářům, kteří jsou právě na turistickém výletě: "Pánové, raději se ani nevracejte. Ve škole máme nové mladé maso. Tahle se s Katkou ze 4.A nemůže rovnat. Vidím to na 2 až 3 roky nepodmíněně. :-D" 

3/

"Opravdu to funguje, až na jeden podstatný problém." dozvídá se ve čtvrtletní zprávě zklamaný profesor Šilhavý od třídní učitelky 3.C.

...

"Studenti se snaží nové spolužačce zalíbit, polepšili si známky ve všech předmětech, a co se upravenosti týče, ta se celkově  zlepšila. I takové čuně, jakým je Karel Hromádka šel do sebe, nohy už mu nesmrdí a vypadá to, že konečně objevil tajemství šampónu. Studentky si naopak drží stále stejný průměr známek. Evidentně došlo k nárůstu nových vztahů. Jelikož se každá chtěla vyrovnat krásou nové spolužačce, zapracovaly na sobě a následné změny využili ti aktivnější ze studentů. 

Negativní vliv to má ovšem na samotnou Lauru. Z tolika chvály na její osobu a neustálému dotírání jejich spolužáků došlo ke změnám v jejím chování. Není se čemu divit. Každý den milostné dopisy na lavici, 15 zamilovaných anonymních smsek denně, jedna dokonce i od učitele Přádovského a 3 výhružné anonymy od žárlivých spolužaček. 

Průměr Lauřiných známek dosáhl výše 4,22. Vysokou školu dle posledních informací v plánu nemá, jelikož se našla v největším frajerovi ve škole a to v motorkáři Maxovi, který rozumem příliš neoplývá, za to ji ale do školy vozí na motorce.

Naposledy odcházela ze školy během hodiny křičíc na své okolí, že jí jsou nějaké pokusy u prdele. Pan učitel Přádovský již ve škole neučí, ukončil pracovní poměr a od ledna pracuje jako manažer v Mekáči."

Profesor Šilhavý se o několik měsíců poté k učiteli Přádovskému připojil.  

Žádné komentáře:

Okomentovat