Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

neděle 14. července 2013

PRINC NA BÍLÉM KONI


1/

Na každou ženu údajně čeká její vysněný "Princ na bílém koni". Některé ženy tomuto mýtu naivně věří do konce svých osamělých dnů, některé rozumně usoudily, že tolik času, kdy mají ještě pevný zadek a prsa, rozhodně nemají. 

Přeci jen žijeme ve 21. století a kůň byl logicky vyměněn za koně jiného, toho pod kapotou. Třistadeset koní právě startuje i Sářin vysněný princ. Bílé Audi TT a v něm vysoký, tmavovlasý elegán jménem Oliver. Ke svému vysportovanému tělu vždy s přehledem vybere perfektně padnoucí oblečení. Ale není to jen rádoby pěkná nádoba a póza bez obsahu. S třemi vysokoškolskými tituly, a počínající úspěšnou kariérou partnera v advokátní kanceláři, se mu daří více než slušně. Výdělky ze svých básnických sbírek věnuje vždy na charitu a na dálku adoptoval již několik afrických dítek. Krom toho, že působí dojmem drsňáka z amerických filmů 50. a 60. let,  je to uvnitř hodný a čestný člověk. 

Jak jinak, ženy po něm šílí. Přehlížejí ve svém okolí vlastní "Prince" a využívají všechny ženské zbraně, jen aby si jich Oliver všimnul. Odvážné dekolty, krátké sukně, vyzývavé pohledy, nic na něj nezabírá. Patrně si nyní myslíte, že by Oliver mohl být gay, ale jednou si Sára svého "Prince na bílém koni" vysnila, nemůže tedy jinak. Navíc je věrný. I když se Sárou oficiálně nechodí a měsíc se neviděli, protože musel odjet pracovně do Francie,  zachovává jakousi nepsanou férovou dohodu.

V květinářství nakoupil obrovskou kytici růží a opatrně ji přiložil v kufru auta hned vedle Sářina dárku. Kabelka od Louboutina přece potěší každou ženu. Tříchodové menu, jež vlastnoručně připravil, pečlivě naskládal do tašky. Černou košili u krku nedopnul na dva knoflíky, nebude přeci zabírat místo, které patří parfému od Armaniho.

Nemohl se dočkat, až ji svým dřívějším příjezdem překvapí. Cestou poslouchal soundtrack z filmu Americká krása a představoval si nahou ležící Sáru mezi růžemi, podobně jako to dělá hlavní filmová hrdinka. 

Když přijel před její dům, srdce mu začalo tlouct rychleji. 

"Snad na sobě nebude mít moc oblečení!" pomyslí si v duchu s představou divokého sexu a vydává se k jejímu domu.

Zaklepe. 
Nic.
Zazvoní.
Slyší kroky. Už!

Otevřou se dveře a v nich stojí muž ve slipech a v ruce drží lahvové pivo.

"Dobrý den, vy budete Sářin bratr, už mi o vás vyprávěla, je Sára doma?" ptá se Oliver.

"Tos uhod, frajere." odpoví muž nevraživě a odchází zpět do obývacího pokoje s rukou škrábající se na zadku.

"Ahoj Olivere, co tady děláš tak brzy?" nevěří svým očí překvapená Sára.

"Ahoj lásko, chtěl jsem Tě překvapit," vypráví Oliver, ,,a ty tady máš bráchu!"

"Víš, Olivere, to není můj bratr," odpovídá Sára tichým hlasem, ,,tohle je Mirek a tak nějak jsme spolu začali před pár dny chodit!"

"Aha." řekne udiveně a zároveň naštvaně Oliver.

"Kdybys věděl, jak je Mirek skvělý, pochopil bys mě," vysvětluje Sára své rozhodnutí Oliverovi, ,,nezlob se na mě prosím!"


2/

Když Sára za dva týdny napsala Oliverovi smsku, ve které ho prosí, aby jí dal ještě jednu šanci a že jedině on je jejím "Princem na bílém koni", bylo již pozdě. Oliver seděl v kavárně s přáteli, popíjel své lungo a byl rozhodnut, že věci ve svém osobním životě musí už konečně začít dělat jinak. To ovšem ještě nevěděl, že za pouhých 28 minut pozná svou Femme fatale.  

Žádné komentáře:

Okomentovat