Coming soon

"Na baru s Masarykem" - autorova připravovaná novela. Již brzy i na Vašem nočním stolku.

pondělí 15. července 2013

PRAVIDLA KLUBU


1/ 

Seděl na baru a popíjel prvního Jamesona bez ledu. Občas se otočil a koukal, jak se lidi ve dvě ráno dokážou bavit. Skupinka holek tančících na parketu určuje tempo všem okolo. Neodmyslitelnou součástí jsou chlápci v permanentním pohybu, kteří ve svých rukách drží dva drinky. Jeden pro sebe a druhý, který lacině nabízí vybrané skupině neznámých dam.

Přišlo mu vždy vtipné, když tito "číšníci amatéři", jak je kdysi nazval, přijdou za holkou s otázkou, zda si nedá něco k pití, i když je evidentní, že ona svůj vlastní drink ještě nedopila. Kolem se potuluje spousta osamělých lovců všech věkových kategorií a pak samozřejmě držáci. To jsou ti, co drží kabelky svým přítelkyním, které zrovna tančí. Mezery zaplňují nudící se páry.

2/

Seděl na baru a popíjel třetího Jamesona bez ledu. Občas se otočil a koukal, jak se lidi ve tři ráno dokážou bavit. Skupinka holek tančících na parketu se tlačí čím dál více ke stupínku. Držáci drží, přešlapují na místě, a přísnými pohledy odhánějí nápadníky svých přítelkyň. "Číšníci amatéři" mají se svou taktikou a přibývajícím časem větší a větší úspěšnost. Některé z dam už nemají zapotřebí dopíjet svůj drink a okamžitě si přebírají ten darovaný. Páry demokraticky diskutují, zda zůstat, či jít domů spát. Lovci loví.

3/

Seděl na baru a popíjel pátého Jamesona bez ledu. Občas se otočil a koukal, jak se lidi ve čtyři ráno dokážou bavit. Skupinka holek, která předtím tančila na parketu, již kroutí bokem se zvednutýma rukama jen na stupíncích, či se lascivně svíjí u tyče. Na parketu mezitím tančí část "číšníků amatérů", kteří přece jen dokázali dámy zaujmout jinak, než laciným pozváním na drink. Část držáků stále drží, jiní přemlouvají své protějšky k odchodu domů, ti odvážnější jen pohodí kabelku na zem a odcházejí. Z netanečníků se stávají letití odborníci tance. Pozor! Přichází bohatě nagelovaní cizinci v košilích a silnou vůní parfému. Tvoří se hloučky singles holek a kluků. Smích. Zakopávání o rovnou podlahu a vše, co do té doby bylo pevně připevněno k podlaze, je jakoby v pohybu. Lovci odchází s úlovky k taxíkům. U baru popíjí poslední pár Mattonku. Jemně perlivou.

4/

Seděl na baru a popíjel sedmého Jamesona bez ledu. Občas se otočil a koukal, jak se lidi v pět ráno dokážou bavit. Skupinka tančících holek prořídla. Jedna utíkala za svým ztraceným držákem, jedna sedí na stupínku, zatímco tři zbylé tančí u tyče se dvěma cizinci. Držáci, kteří zůstali, začínají tančit. Kupodivu i s jinými, než se svými partnerkami. "Číšníci amatéři" mají v tuto chvíli padla. Nastala doba, kdy za nimi chodí holky samy, dokonce i ty, které je před několika hodinami odmítly. Čas se krátí a výběr už hold není tak bohatý, jako na začátku. Zbylí dva lovci se snaží zachytit poslední možnou kořist. Neúspěšně. Ty pěkné holky v šatech a na podpatcích už jsou dávno pryč, nebo na nich v tuto dobu nejde poznat, že přišly v šatech, na podpatcích a pěkné. Vyhazovači dávají svou mimikou všem jasně najevo, že show za chvíli končí.

5/ 

Seděl na baru a popíjel devátého Jamesona bez ledu. Občas se otočil a koukal, jak se lidi v šest ráno dokážou bavit. Skupinka holek se líbá s cizinci, s držáky, s "číšníky amatéry" i s vyhazovačem. Většina pije Mattonku a snaží se alespoň o náznaky tance, nebo odbíhá k záchodové míse. Za chvíli se svatostánek moderní zábavy a seznamování zavírá. Poslední přeživší zahajují brainstorming. Kam nyní? Domů? Ještě ne. Nonstop! Skvělý nápad, který si budou vyčítat po celý den jejich nekonečné kocoviny.

Chlápek popíjející Jamesona se k nim přidává. 
No co, i Bůh se chce občas bavit. 

Žádné komentáře:

Okomentovat